Cornul abundenței
Cornul abundenței

N-am mai scris pe aici de multișor. Nu pentru că nu aș fi vrut, dar au fost o mulțime de alte activități mari consumatoare de timp și care au trebuit tratate cu prioritate. Azi în schimb profit de temperaturile mari de afară ca să trec prin pozele făcute la Street Delivery 2017 și la Târgul de Sânziene de la Grădina cu Artiști.

Pentru cei ce nu au mai participat la Street Delivery, acesta este un eveniment urban de arhitectură și arte care are loc în fiecare vară pe străzile orașelor din România. Anul acesta s-a desfășurat pe strada Pictor Arthur Verona și pe lângă manifestările artistice tipice evenimentului a adus ca element de noutate “posibilitatea unei grădini urbane” – un proiect propus de Calup ce propune readucerea grădinii Casei Universitarilor în circuitul public. În jur de 4000mp de ”junglă urbană” urmând astfel să se adăuga la spațiul verde al Bucureștiului.

Ca o paranteză aici, Bucureștiul beneficiază doar de 21,3 mpspațiu verde pe cap de locuitor, mult sub media impusă de UE de 26mp și cu mult mai mult sub cea propusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), de 50 de metri pătraţi pe cap de locuitor. Spre comparare, Stockolm oferă peste 83 de metri pătraţi pe cap de locuitor, iar Londra peste 64mp.

Odată ajuns în centru, prima problemă: parcarea de la Cina era închisă, și vreo doi amețiți montau/demontau o scenă. Era oare nevoie de de închiderea întregii parcări pentru asta? Am găsit într-un final un loc liber pe străduțe…

Parcarea de la Cina
Parcarea de la Cina

Bun, trecem peste asta și ajungem la Street Delivery. Strada Pictor Arthur Verona e de nerecunoscut. Dacă în mod normal e o stradă tristă, cu clădiră dărăpănate și acoperite de graffiti, acum e plină culoare și are un aspect total schimbat.

[foogallery id=”10696″]

Construită de către arhitectul Gaetano Burelli, în perioada 1863-1877, casa memorială Ion Mincu găzduiește în prezent sediul Ordinului Arhitecţilor. Cu ocazia Street Delivery a fost accesibilă publicului larg.

Lipsa de respect pentru tot ce este frumos e evidentă:

Casa memorială Ion Mincu
Casa memorială Ion Mincu

Biserica Anglicană „Învierea Domnului” – în engleză ”Church of the Resurrection” –  este și ea deschisă publicului. O biserică frumoasă, simplă.

Bineînțeles, s-a găsit și aici un nesimțit care să mâzgălească plăcuta cu informații privind monumentul istoric.

Biserica Anglicană
Biserica Anglicană

Plimbarea s-a încheiat cu o limonadă în grădina Cărturești…

 — poze făcute cu Olympus E-M10 și obiectiv 7-14mm f/2.8 Pro —

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here